Història

L’associació Ciutadans de Catalunya té el seu origen en la plataforma impulsada per un grup de ciutadans catalans conscienciats per la manca de representació política del no nacionalisme a Catalunya. Intel·lectuals i professionals com Félix de Azúa, Albert Boadella, Francesc de Carreras, Arcadi Espada, Teresa Giménez Barbat, Ana Nuño, Félix Ovejero, Félix Pérez Romera, Xavier Pericay, Ponç Puigdevall, José Vicente Rodríguez Mora, Ferran Toutain, Carlos Trías, Ivan Tubau i Horacio Vázquez Rial decidiren fer una crida a la tota la ciutadania mitjançant un manifest.
El 7 de Juny de 2005 es dóna a conèixer a la premsa un Primer Manifest que pretén crear un nou partit polític centrat en els problemes reals de la ciutadania més que en les malaguanyades qüestions identitàries. El 21 de Juny de 2005, en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Manifest fou presentat davant un públic nombrós i entusiasta que coincidí majoritàriament en la diagnosi realitzada.
El 4 de Març de 2006 es presenta el Segon Manifest de Ciutadans de Catalunya al Teatre Tívoli de Barcelona, amb un aforament de 1.600 persones. L’èxit de la convocatòria va fer que més de 1.000 persones haguessin de seguir l’acte des del carrer. Els principis d’aquest segon manifest són : Ciutadania, Llibertat i Igualtat, Laïcisme, Bilingüisme i Constitució.
El 9 de Maig de 2006 Ciutadans es presenta a Madrid al Teatro Reina Victoria, omplint les 800 butaques del recinte. Malauradament, de nou, varis centenars més de persones no pogueren entrar al recinte.
Els dies 8 i 9 de Juliol de 2006 es celebra el Congrés Constituent del Partit, que adopta el nom de Ciutadans – Partit de la Ciutadania, aprova un reglament intern i constitueix els òrgans de representació interna. Albert Rivera és escollit President del Partit.
El 16 de Setembre es presenta la Candidatura de Ciutadans – Partit de la Ciutadania a les Eleccions Autonòmiques de Catalunya. L’acte es duu a terme a l’emblemàtic Palau de la Música Catalana.
El 28 del mateix mes, Teresa Giménez Barbat, membre del grup impulsor, és nomenada Presidenta de l´Associació Ciutadans de Catalunya en Assemblea General Extraordinària. La resta de la directiva queda formada per Ricard Tàsies com a secretari, Almudena Semur en les tasques de tresoreria, i Carlota Andreu com a vocal.
El dia 1 de Novembre del 2006 el Partit obté uns magnífics resultats a les urnes que es tradueixen en 3 diputats. Actualment, Ciutadans – Partit de la Ciutadania compta amb 3.000 afiliats, 10.000 simpatitzants i unes perspectives de creixement a l’alça que sense cap mena de dubte el converteix en el fenomen polític i social més destacable de les darreres legislatures.
El 29 de Desembre, en assemblea general extraordinària, es determina un canvi estatuari que ha de permetre a l’Associació Ciutadans de Catalunya la seva continuïtat com a organització capdavantera en la defensa de la raó i la lluita contra el sectarisme. Paral·lelament, es coneix que l´Albert Boadella entrega l´import del premi atorgat a la seva persona pel diari El Mundo a la nostra associació. La Junta Directiva el nomena Soci d´Honor en sessió celebrada el 24 de Gener de 2.007.
Top